GREENY השיק: שמן אגוזי מלך מזוכך, בעל ניחוח אגוזי עשיר

by - 17:56


מותג מזון הבריאות "GREENY" השיק שמן אגוזי מלך מזוכך, בעל ניחוח עשיר, המתאים גם לטיגון לביבות וסופגניות לחנוכה


השמן, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון, תיבול ובישול מגוון מאכלים. כמו כן הוא מתאים מאוד לטיגון לביבות וסופגניות לחג החנוכה.  

ואם אתם אוהבים ארוחות כייף – הכינו Budha Bowl  ותבלו אותו בשמן! כל דגן כמו קינואה, קוסקוס, בורגול עם תוספות. סדרו על הצלחת והזליפו מעט שמן אגוזי מלך.
הכנה וצילום: עדן שרון

כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובד"צ בית יוסף.

מחיר: כ- 28 ש"ח לבקבוק של ליטר.
להשיג ברשתות מזון, בהן: יוחננוף, זול ובגדול, מחסני מזון חינם פלוס, ובחנויות הטבע.
לפרטים: www.greenyisrael.com
הצעה למתכונים לחג החנוכה
לביבת תפוחי אדמה קלאסית
מצרכים (ל-12 לביבות):
7-6 תפוחי אדמה בינוניים וקלופים (מזן המיועד לטיגון)
1 ביצה
1/2 כוס + 1 כף קמח תופח
מלח, פלפל שחור או לבן - לפי הטעם
שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון
הוראות הכנה:
  • לגרר את תפוחי האדמה במעבד מזון או בפומפייה, (בעובי ובמרקם שרוצים). לסחוט היטב.
  • להעביר לקערה. להוסיף ביצה, מלח ופלפל ולערבב. להוסיף קמח.
    ליצור "כדורים" בגודל שרוצים ולשטח ללביבות.
    לחמם את השמן במחבת וכשהוא חם, להכניס את הלביבות ולהנמיך את האש ללהבה בינונית. כשהלביבה מזהיבה-משחימה מצד אחד – להפוך לצד השני (כ-2 דקות).
  • להוציא ולהניח על צלחת מרופדת בנייר סופג. להגיש מייד.
  • אם במקרה נשארו כמה – אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב בתנור או בטוסטר אובן חם.
גיוון: להוסיף לתערובת גם 1 בצל מגורר ; 1/2 כוס עשבי תיבול טריים וקצוצים.
רעיונות הגשה: עם אבקת סוכר ; רסק תפוחי עץ; שמנת חמוצה; רסק עגבניות עם סחוג.
 
קרדיט: pixabay
סופגניות יוגורט (כ-24 סופגניות קטנות)

מצרכים:

2 וחצי כוסות קמח תופח (350 גרם)

2 ביצים

2 גביעי יוגורט בטעם טבעי (400 מ"ל)

1/4 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כפית מיץ לימון

קורט מלח
שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון
·         גיוון: אבקת קינמון

הוראות הכנה:

·         מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שנוצרת בלילה רכה וחלקה, ללא גושי קמח.

·         להניח את הבלילה לנוח כחצי שעה.

  • לחמם שמן בסיר עמוק. כשהשמן חם, לקחת מהבלילה – בעזרת כף משומנת (רגילה או של גלידה)  ולדחוף אותה לשמן החם בעזרת הכף השנייה. להנמיך את הלהבה לעוצמה בינונית ולטגן משני הצדדים, כ-7-6 דקות, עד להזהבה.
  • להוציא לצלחת מרופדת בנייר סופג. להעביר לצלחת הגשה.
  • אם נשארו סופגניות אפשר להקפיא ולחמם שוב בתנור או בטוסטר אובן.

רעיונות הגשה: עם אבקת סוכר ;לגלגל בסוכר חום או לבן כשההסופגנייה חמה;  שמנת חמוצה; סירופ מייפ;  ריבה.
 
קרדיט: pixabay

You May Also Like

0 comments

תגובות