שלושה מתכונים עם נתחי עוף צמחוניים של טבעול

by - 15:18

לכבוד יום הטבעונות - שלושה מתכונים עם נתחי הסויה המעולים של טבעול. לעוד על המוצר: נתחוני עוף דמוי סוייה טבעוניים
מנה עם נתחוני עוף צמחוניים. צילום: שרית גופן



מוקפץ נתחי סויה דמוי עוף טבעול

רשימת המצרכים (6 מנות)
4 כפות שמן זית
1 חבילת נתחי סויה דמוי עוף טבעול
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל אדום חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 סלסלת פטריות קצוצות
1/4 כרוב לבן פרוס לרצועות דקות
1 גזר חתוך למקלונים
פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות (אופציונלי)
100 גרם נודלס מבושלים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/4 כוס רוטב סויה קלאסי אסם
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם
1 כף מיץ לימון
הכנה (15 דקות)

1 . מחממים 2 כפות שמן בווק, מוסיפים את נתחי העוף הצמחוניים, מקפיצים 4-5 דקות עד שהם מתחילים להזהיב מעט, מורידים מהאש ושומרים בצד בקערה.
2 . מחזירים את הווק לאש חזקה, מוסיפים עוד 2 כפות שמן, מחממים היטב, מוסיפים את כל הירקות (אין חשיבות לקושי הירקות), מקפיצים כ - 3-4 דקות, עד שהירקות חמים, ומוסיפים את נתחי העוף הצמחוניים לווק.
3 . מערבבים בקערה קטנה סויה, צ'ילי ומיץ לימון, מוסיפים לווק ומערבבים. מוסיפים את הנודלס, מקפיצים עוד 2-3 דקות, מעבירים לכלי הגשה מפזרים מעט כוסברה מעל ומגישים מיד.
רק רצינו להזכיר:
·   
1.      מחממים 2 כפות שמן בווק, מוסיפים את נתחי העוף הצמחוניים, מקפיצים 4-5 דקות עד שהם מתחילים להזהיב מעט, מורידים מהאש ושומרים בצד בקערה.
2.      מחזירים את הווק לאש חזקה, מוסיפים עוד 2 כפות שמן, מחממים היטב, מוסיפים את כל הירקות (אין חשיבות לקושי הירקות), מקפיצים כ - 3-4 דקות, עד שהירקות חמים, ומוסיפים את נתחי העוף הצמחוניים לווק.
3.      מערבבים בקערה קטנה סויה, צ'ילי ומיץ לימון, מוסיפים לווק ומערבבים. מוסיפים את הנודלס, מקפיצים עוד 2-3 דקות, מעבירים לכלי הגשה מפזרים מעט כוסברה מעל ומגישים מיד.


מנה עם נתחוני עוף צמחוניים. צילום: שרית גופן

סלט נתחי עוף צמחוניים עם המון חלבון טבעול

רשימת המצרכים (2 מנות)
סלט
2 כפות שמן זית
1 חבילת נתחוני עוף צמחוניים עם המון חלבון טבעול
1 חסה חתוכה גס בידיים
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
2 אבוקדו לא בשלים מאוד וחתוכים לקוביות (אופציונלי)
6 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
רוטב
1 כפית חרדל
4 כפות שמן זית (אם רוצים אפשר יותר)
1/3 כוס מיץ לימון
1 שן שום כתושה
מלח
הכנה (15 דקות)
1 . מחממים מחבת עם שמן ומקפיצים את נתחוני העוף עד הזהבה קלה.
2 . מסדרים את כל הירקות בכלי הגשה, כאשר החסה למטה וכל היתר למעלה.
3 . בצנצנת עם מכסה שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
4 . מפזרים את נתחוני העוף על הירקות על הירקות, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

סלט עם נתחוני עוף צמחוניים. צילום: שרית גופן


נתחי סויה דמוי עוף טבעול בקארי, ירקות וחלב קוקוס


רשימת המצרכים (4 מנות)
1 חבילה נתחי סויה דמוי עוף טבעול
3 כפות שמן קנולה
1 בצל
3 בצל ירוק חתוך לרצועות של 2 ס"מ
2 גזרים חתוכים גס
2 פלפל אדום חתוך לרצועות רחבות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים
4 מקלות סלרי
2 סנטימטר ג'ינג'ר קצוץ למקלונים דקים
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
קארי
1 כפית משחת קארי ירוק
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם
2 שיני שום כתושות
מלח
הגשה
חצאי בוטנים או קשיו מלוחים
הכנה
1 . מחממים שמן בסיר, מטגנים את נתחי העוף הצמחוניים כ - 5 דקות עד להזהבה, מוסיפים לסיר בצל וגזר ומטגנים כ - 4 דקות עד להזהבה קלה.
2 . מוסיפים פלפלים, סלרי וגזר ומערבבים עוד 10 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט
3 . בקערה, מערבבים קארי, צ'ילי מתוק, שום, תבלינים, חלב קוקוס ומלח, יוצקים על הירקות בסיר, מוסיפים את הברוקולי, מביאים לסף רתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ - 20 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. רק רצינו להזכיר:


You May Also Like

0 comments

תגובות